بیماری ها و جراحی های شایع چشمی

توسط در مقالات 2019/12/18
پی آر کی
P.R.K

پی آر کی

از آنجایی که تمایل به اصلاح عیوب انکساری چشم (دوربینی، نزدیکبینی و آستیگماتیسم ) بدون استفاده از عینک رواج فراوانی در جهان یافته است، روش پی آر کی  (Photorefractive Keratectomy) می تواند جایگزین مناسبی باشد.
در این روش ابتدا چشم به طور موضعی بی حس می گردد، سپس لایه سطحی قرنیه با وسیله مخصوصی برداشته  و سطح قرنیه با لیزر اکسمایر تراش داده می شود که پس از 3 الی 5 روز ترمیم می گردد.
این روش با اندکی درد بعد از عمل همراه است و نسبت به اسمایل و لیزیک مدت زمان بیشتری برای بهبود بینایی لازم است. و برای بدست آوردن دید کامل 2 الی 3 ماه زمان لازم است.البته از هفته اول نیز دید بیمار قابل قبول خواهد بود. این روش ایمن و موثر بوده و متداولترین روش حذف عینک در کشور است.

جراحی اسمایل
Smile

اسمایل

رلکس اسمایل جدیدترین جراحی اصلاح دید و کم تهاجمیترین درمان اصلاح نزدیکبینی و آستیگماتیسم است. در این روش به وسیله دستگاه فمتوسکند کمپانی زایس، در داخل قرنیه برش داده شده و فرم لازم به قرنیه داده می شود.
این عمل برای بیماران نزدیکبین و دارای آستیگماتیسم انتخاب مناسبی است. همچنین در این روش نزدیکبینی 0.5 تا 10 و آستیگماتیسم تا 5 نمره (مجموع نمره نباید از 12.5 بیشتر باشد ) قابل انجام است.

فمتولیزیک
Femto Lasik

فمتولیزیک

لیزیک نوعی روش جراحی چشم با استفاده از لیزر است که برای اصلاح عیوب انکساری چشم استفاده میگردد. در این جراحی سرپایی، برای شکلدهی قرنیه و اصلاح عیوب انکساری، از دو لیزر فمتوسکند و اگزایمر استفاده میشود و با برداشتن لایهای از سطح قدامی چشم، اصلاح بینایی سطح قرنیه صورت میگیرد.
برای اکثر افراد، روش لیزیک یک جایگزین طولانی مدت برای عینک و یا لنزهای تماسی میباشد. اغلب بیماران پس از جراحی تا پایان عمر یا سالها نیازی به عینک ندارند. این عمل موثر بوده، درد کمی به همراه دارد و بیمار بهطور معمول یک تا سه روز پس از عمل بهبود مییابد و نیازی به بانداژ و بخیه ندارد.

لنزهای فیکیک
Fakik Lens

لنزهای فیکیک

لنزهای داخل چشمی فیکیک نوعی عدسی هستند که در داخل چشم انسان بهطور دایمی کاشته میشود تا بیماریهایی نظیر آستیگماتیسم، نزدیکبینی یا دوربینی را اصلاح کنند.
لنزهای شفاف فیکیک بدون برداشتن عدسی چشم بیمار طی عمل جراحی در جایی در حد فاصل قرنیه و عدسی و روی عنبیه و یا در فضایی پشت آن قرار داده میشوند. این لنزها سبب حذف عینک می شوند.
این روش جایگزین مناسبی برای پی،آر،کی، لیزیک در جهت اصلاح عیوب انکساری چشم بیماران است که بهدلیل نازکی قرنیه، شماره بالا و یا مشکلات دیگر امکان عمل جراحی لیزری را ندادند.

ناخنک
Pterygium

ناخنک

ناخنک (Pterygium) یکی از بیماری های نسبتا شایع چشم است که معمولاً در مناطق گرمسیري و آفتابی از شیوع بیشتري برخوردار است. این بیماری یک ضایعه مثلثی برگرفته از سفیدی چشم است که روی قرنیه کشیده شده است. این ضایعه ناشی از رشد زاید بافت همبندی و رگهای ملتحمه است که معمولاً به راحتی قابل تشخیص می باشد. اشعه خورشید و عوامل ژنتیکی در ایجاد ناخنک مؤثر هستند.
اگر ناخنک ملتهب و سبب سوزش و قرمزی چشم شود، مصرف قطره اشک مصنوعی به صورت مکرر، باعث تسکین علائم می گردد. استفاده از عینک آفتابی استاندارد نیز بسیار توصیه می شود. اگر ناخنک به اندازه ای رشد کند که باعث بروز مشکلات بینایی شود، عمل جراحی به منظور بهبود دید بیمار از سوی متخصص چشم توصیه خواهد شد.
جراحی ناخنک چشم، شامل حذف بافت غیرطبیعی از روی سطح قدامی چشم می باشد.

قوز قرنیه
Keratoconus

قوز قرنیه

قوز قرنیه (Keratoconus) یک اختلال بینایی است و زمانی رخ میدهد که قرنیه ( لایه قدامی چشم ) نازک و مخروطی شکل گردد. این وضعیت در اغلب موارد پیشرونده بوده و منجر به تاری دید میشود.
برخی از درمانهای موجود شامل لنز تماسی سخت، کاشت رینگ، پیوند قرنیه، بسته به مرحله و شدت بیماری می باشند. با پیشرفت بیماری و افزایش نزدیکبینی و آستیگماتیسم نامنظم، مرحله ای فرا میرسد که با عینک نمیتوان دید را اصلاح کرد و باید از لنزهای تماسی سخت استفاده شود. بیمارانی که قادر به تحمل لنزهای سخت نمی باشند، میتوانند از لنزهای هیبریدی استفاده کنند.
از دیگر درمانهای جراحی قوز قرنیه استفاده از کاشت رینگ میباشد؛ این روش درمانی در شرایط خفیف تا متوسط که بیمار لنز تماسی را نمی تواند تحمل کند، کاربرد دارد.
از دیگر درمانهای جدید، پیوند متقاطع بین رشته های کلاژن قرنیه ( CXL یا Collagen Cross-Linking ) با استفاده از اشعه فرابنفش UV-A و مصرف داروی ریبوفلاوین است. این روش در اکثر بیماران توصیه میشود چون باعث توقف یا کند شدن سیر بیماری میشود.
حدود 10 تا 20 درصد از بیماران مبتلا به قوز قرنیه نیازمند عمل پیوند خواهند بود.

کاتاراکت
Cataract

آب مروارید

آب مروارید (Cataract) نوعی بیماری چشم با دلایل مختلف است که با تار شدن عدسی چشم آغاز شده و با افزایش تیرگی و کدر شدن عدسی، بینایی چشم مختل می شود. تاری دید، افزایش دشواری دید در شب، حساسیت به نور، دیدن هاله در اطراف چراغ، تغییرات مکرر در نمره عینک یا لنز برخی از مهمترین علایم آب مروارید می باشند. این بیماری ممکن است در هر دو چشم، اما به طور نامساوی دیده شود، که باعث ایجاد اختلاف بینایی بین چشم ها می گردد.
برای درمان جراحی این بیماری عدسی برداشته شده و لنز مصنوعی جایگزین آن میشود. عمل تحت بی حسی موضعی انجام شد و برش قرنیه نیاز به بخیه ندارد. لنز کاشته شده دائمی است و قابل حس کردن توسط بیمار نمی باشد.
لنزهای پرمیوم امکان اصلاح آستیگماتیسم و ایجاد دید نزدیک را نیز دارند. با کاشت لنزهای مولتی فوکال فرد تا حدود زیادی از عینک بی نیاز خواهد شد.

پیوند قرنیه
Keratoplasty

پیوند قرنیه

در پیوند قرنیه قرنیه (Keratoplasty) تمام یا بخشی از قرنیه آسیب دیده با بافتی سالم جایگزین می شود.قرنیه پیوندی از یک فرد فوت شده برداشته می شود که هیچگونه بیماری شناخته شده ای نداشته باشد.
پیوند قرنیه معمولاً به یکی از این دلایل انجام می شود: ایجاد دید بهتر در مواردی که کدورت قرنیه باعث تاری دید شده، ترمیم سوراخ قرنیه برای حفاظت ساختمانهای داخل کره چشم، درمان درد چشم به دلیل بیماری یا تورم قرنیه، ریشه کن کردن عفونت قرنیه مقاوم به دارو درمان، ورم قرنیه پس از جراحی آب مروارید، قوز قرنیه و بیماریهای ارثی که باعث ایجاد کدورت یا ورم قرنیه می شوند.
شانس رد پیوند قرنیه در مقایسه با سایر پیوندها اندک است و از این رو شانس موفقیت پیوند قرنیه در اکثر مواقع بالاست.

4 دیدگاه
  1. معصومه جهانبخش 2020/09/22 در 19:39 پاسخ

    همه ی این عملارو شما انجام میدین تو کلینیکتون ؟

  2. Hello. And Bye.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    GOHARSA-FORM-LOGO
    فرم درخواست پذیرش

    فرم خود ارزیابی جهت غربالگری مراجعین قبل از پذیرش در مرکز جراحی گهرسا

    برای تبدیل تاریخ به میلادی می توانید از این سایت استفاده کنید : ابزار تبدیل تاریخ